Vollin sluit maar de verhalen leven voort...

Het café voor passie en verbeelding heeft haar tweede verjaardag helaas niet meer kunnen vieren, maar in de periode van 'volop Vollin' zijn er vele verrassende verhalen ontstaan. Van gasten, van artiesten, van eigenaren, etc.
Op deze pagina delen we een aantal leuke weetjes, anekdotes... heb jij een herinnering of en verhaal die je graag zou willen delen? Mail naar jet@vollin.nl en we delen het graag verder.

'Als avontuur verdwalen is, verlies ik mij
het liefst in alle trage zinnen die je zei.
Je leert me horen met jouw ogen en ik zie
mezelf verbijsterd staan. Het lijkt wel poëzie. 
Je kleine stem heeft mij van schor geschreeuw genezen. 
Met jouw gedachten kan ik alle bloemen lezen.' -
Ilja Leonard Pfeijffer 

In de stilte van 2020

18 december 2020

'In maart 2020 schrikt de wereld op.' Dat is de eerste regel van het boek 'In de stilte van 2020' van Bas Middelkoop. Een bundeling van haiku's en schilderijen, geschereven en geselecteerd in de eerste lockdown periode. de kunstenaar woont aan de rand van een weiland en trok zich terug in zijn huis en directe omgeving. In de rust van natuurgebieden waar vogels de lente bezongen, ontstond zijn ruimte voor creativiteit. Graag hadden we het jaar 2020 willen eindigen met een expositie van de schilderijen en haiku's van Bas, maar het is anders gelopen... Om toch een kleine impressie te geven, maakten we een korte film.

Voluit voor de muziek

18 december 2020

Na de tweede gedeeltelijke lockdown in oktober heeft Vollin aan de Tollenstraat besloten om de deuren te sluiten van het café voor passie en verbeelding. Dat vinden veel mensen een gemis voor de stad, maar gelukkig blijft er ook iets voortleven: een initiatief dat op die plek is ontstaan. Het begon allemaal op een mooie winterdag waarop Yvette Ros, de voormalige muziekdocente van de middelbare school ORS Lek en Linge, het café binnenliep met het voorstel om een keer per week een uurtje achter de piano te kruipen en fraaie jazzy achtergrondmuziek te spelen voor de gasten. 

Nieuwsoverzicht

© Vollin 2020