Kunstenaars

Bij Vollin ontmoet je diverse bekende en minder bekende kunstenaars uit Nederland en soms ook van buiten de landgrenzen.

 Ze zijn een inspiratiebron om je naar andere werelden te voeren; de wereld van verbeelding, de wereld van onderzoek, de wereld van schoonheid. Momenteel te zien:

Miguel amador - Thuis in landschappen

Miguel laat zich inspireren door zowel zijn geboortestreek Galicië, als door Nederlandse landschappen. Beiden liggen aan zee, hebben veel water landschappen gecombineerd met interessante luchten. Hoewel Spanje in verreweg het grootste deel van zijn werk terug komt, heeft hij in al die jaren duidelijk een zwak voor Nederland gekregen. 

LeEna Blom – "een Zoektocht naar stilte"

Leena’s kunst is een expressie van schoonheid en vrede. Haar  media zijn olieverf op canvas of mesoniet maar acrylverf en aquarelle passeren vaak genoeg de revu. Haar kunstwerken zijn een vlucht uit de hektiek van alledag, een zoektocht naar een stille zijn. 

Kunst bij je thuis?

De kunstwerken die bij Vollin te zien zijn, zijn ook te koop. We tonen met regelmaat kunst van professionele kunstenaars.

Heb je een favoriet? Informeer naar de mogelijkheden, zodat je ook thuis blijvend kunt genieten van kunst en inspiratie,

INFO VOOR Kunstenaars

Wil je je kunst voor een bepaalde periode presenteren bij Vollin? Kijk verder op deze link. 

 Ben je bezig met een nieuw project en ben je op zoek naar expositieruimte? Bel Jet voor de mogelijkheden. | 06-14380518

Eerder bij Vollin

Lees meer over de kunstenaars van het eerste uur

Els Steendam – “Een kunstenaar ben je van binnenuit”

Els Steendam begon met haar opleiding aan de kunstacademie in Tilburg, maar is daarna eerst als stewardess gaan werken. Een baan die haar in staat stelde om haar culturele nieuwsgierigheid de ruimte te geven en talloze musea over de hele wereld te bezoeken. Sinds 1999 richt ze zich op haar kunstenaarschap waarin ze haar ervaringen verwerkt in schilderijen, tekeningen en keramische objecten. Zoals ze vroeger altijd benieuwd was naar de volgende plaats die ze zou ontdekken is Els nu nieuwsgierig naar andere kunstvormen, nieuwe technieken en verrassende inzichten. Want ook als kunstenaar is zij voortdurend onderweg. In 2019 exposeert ze ook in de kapel van het Elisabeth Weeshuis Museum.

Tabitha Boekweit 

“Ik had een periode in mijn leven wat heel erg over het vrouw zijn ging. Je moet als vrouw bijna een alleskunner zijn. De maatschappij schetst een beeld waar je allemaal aan zou moeten voldoen. Dat vind ik confronterend en kwetsbaar. Dat is namelijk geen vanzelfsprekendheid.  Misschien ligt het aan mijn eigen lat die ik te hoog leg, maar ik denk er wel over na. Het is soms niet makkelijk om diepgang te vinden in deze tijd. Met deze serie was ik op zoek naar het verbeelden van de vrouw in haar kwetsbaarheid."

Martin Broeze

Het werk van deze fotograaf is geïnspireerd door de ‘Heart Sutra’.
Deze sutra is de bekendste en meest populaire tekst van alle boeddhistische literatuur. Het centrale thema in de Heart Sutra is: ‘Form is Emptiness, Emptiness is Form’. Onze waarneming komt tot stand door een voortdurend bewust worden van verschillen. Hiermee creëren wij onze persoonlijke vormen en niet-vormen, oftewel onze persoonlijke belevingswereld. In zijn beelden zoekt hij de spanning tussen deze betekenis en betekenisloosheid.

Liesbeth van Houselt

Kunstenaar Liesbeth van Houselt heeft een zwak voor  ondergronden, de materialen waarop ze schildert. Ze verzamelt verroeste platen, lappen op rommelmarkten in Frankrijk, ze werkt op hout, staal, stoffen en bijna op alles wat zich aandient. “Mijn werk kenmerkt zich door pure ondergronden waar niets mee gedaan is. De roest die je ziet is de roest zoals het is, ik bewerk het niet, het is de natuurlijke staat van het materiaal op dat moment.”

Sylvia van Opstall – Het spel van het licht

Sylvia van Opstall was al vroeg gefascineerd door de werking van licht. Lichtval door ramen, door halftransparante materialen, door gebladerte, door opengewerkte vormen. In Vollin presenteert zij o.a. “Royal Academy of Arts”, een schilderij uit de serie café’s in monumentale gebouwen. Fascinerend is het koude licht van buiten,  gecombineerd met het warme licht van binnen, spelend over alle lampen, muurschilderingen , mensen en objecten. Het is een giclée (hoogwaardige reproductie) waarvan maar dit enige unieke stuk bestaat. Omgelijst met passepartout en ontspiegeld glas. Sylvia: "Het is mijn streven als kunstenaar, om voor alle inkomens een betaalbaar kunstwerk te kunnen aanbieden. Daarom wil ik bij Vollin graag dit kunstwerk tegen opbod aanbieden, Ik hoop dat het werk een blije eigenaar zal vinden!" Startbedrag: 495 euro. Deel hier je bod.

Raymond Boekelder – De mens als object

 Vrije kunst waarbij de kijker zelf mag invullen waar het over gaa, dat is typerend voor het werk van Raymond Boekelder. Het is geen anekdotische kunst, en toch kun je er zelf een verhaal van maken. Is het verstilling na iets wat geweest is of iets wat er nog komen gaat? Het fascinerende is dat de kunstenaar het vaak zelf ook niet weet. Hoe minder hij weet hoe interessanter zijn werk is, vindt Raymond. Als kunstenaar is hij vooral op zoek naar inzichten tussen de kunstmatige werelden van object en mens. Bij Vollin ligt op de leestafel een uitgave van Palet met een uitgebreid artikel over Raymond en zijn kunst.

Rop Philippi - Wat nergens op lijkt is echt. (Jules Deelder)

Rop Philippi is sinds 1981 beeldend kunstenaar en maakt bronzen beelden, schilderijen en tekeningen. In 2019 viert hij jubileum van 30 jaar residentie in de Culemborgse Binnenpoort. Een historische plek die afgelopen jaren getuige was van een kleurrijke kunstenaar aan het werk. In het kader van dit jubileum verschijnt het boek ‘Ongezien’ van zijn hele oeuvre. Een veelzijdige zoektocht naar de vrouw in diverse gedaantes.  “Al eeuwenlang worden vrouwen afgebeeld als lustobject. Is kunst porno voor nette mensen? De vrouw 2.0 is militanter en uitdagender. Van object de désir naar provocateur. Zij bepaalt de voorwaarden. De invloed van de man stel ik aan de kaak. Waarom vindt de man dat hij bepalend moet en mag zijn ?

Website: www.ropphilippi.nl

Ilona haaksman – 'Less is more'

Meestal schildert ze op paneel en in acryl, maar haar boekillustraties schildert en tekent ze op papier. In haar objecten, "geluksbrengers" ,voegt Ilona Haaksman ornamentjes,vondsten en relekwieën toe. Deze verrijken en ondersteunen het verhalende karakter van deze bijzondere werkjes. Haar inspiratie haalt ze uit haar directe omgeving, verhalen, gebeurtenissen en personen. In haar nieuwe abstracte werk wil ze juist door weglaten van geschilderde informatie haar verhaal vertellen.

© Vollin 2019