Kunst

Bij Vollin ontmoet je diverse bekende en minder bekende kunstenaars uit Nederland en soms ook van buiten de landgrenzen.

 Ze zijn een inspiratiebron om je naar andere werelden te voeren; de wereld van verbeelding, de wereld van onderzoek, de wereld van schoonheid. Momenteel te zien:

Rop Philippi - Wat nergens op lijkt is echt. (Jules Deelder)

Rop Philippi is sinds 1981 beeldend kunstenaar en maakt bronzen beelden, schilderijen en tekeningen. In 2019 viert hij jubileum van 30 jaar residentie in de Culemborgse Binnenpoort. Een historische plek die afgelopen jaren getuige was van een kleurrijke kunstenaar aan het werk. In het kader van dit jubileum verschijnt het boek ‘Ongezien’ van zijn hele oeuvre. Een veelzijdige zoektocht naar de vrouw in diverse gedaantes.  “Al eeuwenlang worden vrouwen afgebeeld als lustobject. Is kunst porno voor nette mensen? De vrouw 2.0 is militanter en uitdagender. Van object de désir naar provocateur. Zij bepaalt de voorwaarden. De invloed van de man stel ik aan de kaak. Waarom vindt de man dat hij bepalend moet en mag zijn ?

Els Steendam – “Een kunstenaar ben je van binnenuit”

Els Steendam begon met haar opleiding aan de kunstacademie in Tilburg, maar is daarna eerst als stewardess gaan werken. Een baan die haar in staat stelde om haar culturele nieuwsgierigheid de ruimte te geven en talloze musea over de hele wereld te bezoeken. Sinds 1999 richt ze zich op haar kunstenaarschap waarin ze haar ervaringen verwerkt in schilderijen, tekeningen en keramische objecten. Zoals ze vroeger altijd nieuwsgierig was naar de volgende plaats die ze zou ontdekken is Els nu nieuwsgierig naar andere kunstvormen, nieuwe technieken en verrassende inzichten. Want ook als kunstenaar is zij voortdurend onderweg.

Sylvia van Opstall – Het spel van het licht

Sylvia van Opstall was al vroeg gefascineerd door de werking van licht. Lichtval door ramen, door halftransparante materialen, door gebladerte, door opengewerkte vormen.
De elementen donker, licht en transparantie vond ze terug in de schildertechnieken van de oude meesters. Ze was dan ook vastbesloten een opleiding te volgen die haar het mysterie van deze technieken zou onthullen. In de jaren tachtig bleek in het Nederlandse kunstonderwijs hieraan echter geen waarde meer te worden gehecht. Uiteindelijk vormde zich juist door het gebrek aan een passende opleiding, via omwegen, een rijke voedingsbodem voor de onderwerpen en technieken die Sylvia heden ten dage hanteert.

Ilona haaksman – 'Less is more'

Meestal schildert ze op paneel en in acryl, maar haar boekillustraties schildert en tekent ze op papier. In haar objecten, "geluksbrengers" ,voegt Ilona Haaksman ornamentjes,vondsten en relekwieën toe. Deze verrijken en ondersteunen het verhalende karakter van deze bijzondere werkjes. Haar inspiratie haalt ze uit haar directe omgeving, verhalen, gebeurtenissen en personen. In haar nieuwe abstracte werk wil ze juist door weglaten van geschilderde informatie haar verhaal vertellen.

© Vollin 2019